keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kana-pekonipiirakka



Iski sitten oikein suolaisen ja rasvaisen himo, ja piti jotain kehitellä ja ÄKKIÄ!

Tämä on vallan helppo piirakka, jonka valmistuksessa ei kauaa kestänyt--. 45min meni uunissaoloaikoineen siihen kun oli lautaselta syötynä :D

Pohja:

250g voita
4dl vehnäjauhoja
1 1/2dl kylmää vettä

TAI valmis murotaikina/piirakkataikina

Täyte:

1 paketti pekonia
250g kanasuikaleita
2 isoa sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
4 pienehköä tomaattia
1prk ananaspaloja
2rkl ketsuppia

mustapippurirouhetta, 1 lihaliemikuutio, 1 tl suolaa,

(aurajuustoa, jalapenoja, herkkusieniä..mistä ikinä nyt sattuu hirveesti tykkäämään)

munamaito:

2 munaa
2 1/2dl maitoa

Pinnalle juustoraastetta


Valmista taikina nyppimällä voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää sitten kylmä vesi, ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmun sisälle ja jääkaappiin lepäämään.

Valmista täyte. Pilko pekoni, paprikat, sipuli, valkosipuli ja tomaatit  kuutioiksi. Ruskista ensin pekonikuutiot, ja lisää sitten pannulle kanasuikaleet. Kun kanat alkavat olla lähes kypsiä, lisää joukkoon sipuli ja paprikakuutiot. Kun sipulit alkavat olla läpikuultavia, lisää joukkoon valkosipuli, ja tomaattikuutiot sekä ananas. Anna muhia pannulla, ja lisää joukkoon mustapippuria, lihaliemikuutio, suola ja ketsuppi. Itse lisäsin tässä vaiheessa joukkoon sinihomejuustomuruja n. 1/2dl.

Levitä taikina suurehkolle uunipellille ja esipaista 225 asteisessa uunissa n. 5min. Tämän jälkeen levitä täyte pohjan päälle, sekoita munamaito ja kaada se täytteen päälle. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa n. 20min alatasolla. Piirakka on valmis kun reunat ja juusto ovat ruskistuneet kauniisti. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Sit ei muuta kuin syömään! Lisukkeeksi käy vaikka vihreä salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti