perjantai 17. helmikuuta 2012

Lakka-kinuski juustokakku



2 vuotiaan tyttäreni nimipäiville halusin jotain herkkua, ja mieli teki perinteistä lakka-kinuski täytekakkua.. Hetken pähkäiltyäni asiaa, tulin lopputulokseen että on aika kehittää jotain uutta tuosta klassikkoreseptistä.. Uutta ainakin minulle, en tiedä onko joku tämän "keksinyt" jo aiemmin.

Pohjaksi kakkuun tuli puolet 3 munan suklaakakkutäytepohjasta, jonka paistoin samassa vuoassa jossa kakun sitten hyydytin.

Täyte:

250g mascarponejuustoa
250g maitorahkaa
3dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
1 1/2 dl lakkahilloa (siivilän läpi paseerattuna eli ilman siemeniä)
6 liivatelehteä
4rkl sitruunamehua

Kinuski:

2dl fariinisokeria
2dl kuohukermaa


Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita mascarponejuusto, maitorahka ja tomusokeri keskenään, ja lisää joukkoon lakkahillo. Vaahdota kuohukerma.  Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun, ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mascarpone-maitorahkaseokseen.  Lisää kermavaahto varovasti käännellen sekaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja nosta puoliksi leikattu kakkupohja vuoan pohjalle. Levitä täyte päälle, ja laita jääkaappiin hyytymään n. 3 tunnin ajaksi, tai mielellään vaikka yön yli.

Valmista kinuski vaikka teflonkattilassa, taikka paistinpannulla. Sekoita kerma ja fariinisokeri, ja anna kiehehtaa. Kun seos kiehuu, madalla lämpötilaa, ja välillä sekoitellen anna kiehua n. 20 min. Kinuski on valmista kun tiputat tipan lasiin jossa on kylmää vettä, eikä tippa lähde pois muodostaan. Kinuskikissan blogissa löytyy hyvä kuvitettu ohje tähänkin hommaan!

Anna kinuskin jäähtyä aavistuksen verran ennen kakun päälle kaatamista, mutta älä odota liian pitkään ettei se jämähdä kattilaan. ÄLÄ ota kakkua pois vuoasta ennen kun kinuski on jäähtynyt ja jämähtänyt!

Itse halusin täytekakkumaisen ulkonäön tähän, joten pursottelin kermaa. Ei ole kuitenkaan välttämätöntä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti