perjantai 20. tammikuuta 2012

Nopeat rukiiset pizzahyrrät

Ystäväni Eeviksen innoittamana lähdin laittamaan vedetään hatusta- reseptiä ylös. Tämä resepti on koostunut puuttuvista aineksista ja sovellustaidosta :D  Olen tykännyt tehdä pizzahyrriä peruspizzataikinasta, mutta yhdellä kerralla jauhot loppuivatkin kesken, ja piti käyttää ruisjauhoja lisänä. Tänään, kun alkoi tehdä näitä mieli oli hiiva loppunut..

Tälläinen ohje tällä kertaa!



Pohja:

3dl kylmää vettä
6dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
50g sulatettua voita

Täyte:

250g jauhelihaa
paketti pekonia
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
100g (puoli pakettia) paseerattua tomaattia  (hätätapauksessa sama määrä tomaattimurskaa käy)
tomaattipyrettä pohjalle levitettäväksi, n. 2rkl
lihaliemikuutio
oregano, basilika, mustapippurirouhe
juustoraastetta


Täytteeksi käy mikä tahansa lempipizzatäytteesi, kunhan ei ole liian kosteaa! Itse laitoin vielä aurajuustoa ja jalapenoviipaleita.

voiteluun kananmuna

Koska taikina ei ole hiivataikina, käytä kylmää vettä! Halutessasi voit toki tehdä hiivatasikinan, käytä silloin lämmintä vettä ja 50g tuorehiivaa.

Mittaa vesi kulhoon, ja sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta vähitellen, ja vaivaa kuten hiivataikinaakin. Lisää joukkoon pienissä erissä jauhon kanssa vuorotellen jäähtynyt, sulatettu voi. Taikina saa olla aika napakkaa, mutta ei liian kovaa/kuivaa.


Jätä taikina lepäämään. Ruskista pannulla pieneksi kuutioitu pekoni, ja lisää sitten jauheliha. Kun jauheliha on lähes ruskistettu, lisää joukkoon sipuli, ja hetken kuluttua valkosipuli (murskattuna, viipaleina, tai rouheena..) . Lisää pannulle paseerattu tomaatti, ja anna hautua hetki.

Kun täyte on vähän jäähtynyt, kauli pohjataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sivele pintaan tomaattipyre, ja ripottele juustoraastetta. Levitä sitten täytettä niin , että molemmille pitkille sivuille suorakaidetta jää täyttämätöntä pohjalevyä n. 5cm levyiset kaistaleet. Varmista ettei täyte ole liian vetistä! Tomaattimurskan kanssa helposti jää ylimääräistä nestettä, joka tekee sitten sen ettei hyrrät pysy kasassa vaan keittyvät mössöksi.

Kääri kuten korvapuusteja varten levy rullaksi.  Leikkaa rullasta n. 3cm paksuisia paloja, ja nostele pellille. Voit kääntää reunoja vähän että menevät suppuun päältä, täyte pysyy paremmin sisällä. Voitele kananmunalla. Voit ripotella pinnalle vielä juustoraastetta.

Pista 250-asteisessa uunissa n. 10-15min riippuen hyrrien koosta. Ovat valmiita kun pinta alkaa olla kaunnin ruskea!

Anna hyrrien jäähtyä ennen kun alat siirtelemään, pysyvät paremmin kasassa.


Jos teet hiivataikinasta, muista taikinan kohotus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti