perjantai 17. helmikuuta 2012

Munakoisoa, paprikaa, ja sipulia jugurttikastikkeen kanssa



Herkullinen ja sopivan täyttävä iltapala :)

Jugurttikastike:

turkkilaista jugurttia
raastettua kurkkua
murskattua valkosipulia
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Määriä en mittaillut sen kummemmin, vaan maistelin välillä ja lisäilin mitä mielestäni piti.

Sitten itse annoksen raaka-aineisiin:

1 keskikokoinen munakoiso
1 suippopaprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
chilijauhetta tai tuoretta chiliä
1/2 tl suolaa
1 rkl ketsuppia TAI 1rkl sitruunamehua/ viinietikkaa + 1/2 rkl sokeria

paistamiseen oliiviöljyä

pinnalle persiljaa

Suikaloi munakoiso, paprika, sipuli, ja hienonna valkosipuli




Ripottele munakoisojen päälle suolaa, ja anna niiden itkettyä hetki. Näin estät liian öljyn imeytymisen munakoisoihin!

Lämmitä paistinpannussa miedolla lämmöllä oliiviöljyä, ja lisää munakoisosuikaleet. Jatka paistamista miedolla lämmöllä, kunnes munakoisot muuttuvat pehmenneen näköisiksi, ei kuitenkaan mössöksi . N. 4-5 min riippuen suikaleiden paksuudesta on riittävä aika. Lisää pannulle paprikat, sipuli ja valkosipuli. Kun sipuli alkaa olla kuullotettu, annos on valmis maustettavaksi.. Eli lisää suola, chilijauhe ja ketsuppi/ vaihtoehtoisesti happo+sokeri.

Silppua pinnalle persiljaa, ja NAUTI! Halutessasi vielä ruokaisamman annoksen, voit keittää lisukkeeksi vaikkapa jasmiiniriisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti