perjantai 13. tammikuuta 2012

Perjantai 13. ja tiramisu-suklaakakku



Kuten otsikosta ehkä voi jo päätellä, tämä päivä ei ollut paras kakuntekopäivä omassa historiassani. No, olisi tämä projekti voinut huonomminkin mennä--kaikki meni putkeen ihan siihen asti kun piti alkaa koristelemaan kakkua..Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa iski tunne, että nyt tätä kakkua ei saa syötävän näköiseksi, ei sitten mitenkään. Mutta aloitellaan sitten kuitenkin reseptin kertominen, ainakin siihen saakka kun kaikki meni putkeen ;)

Kakkupohja:

6 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
100g tummaa suklaata
25g voita
2 rkl maitoa

Voitele ja korppujauhota vuoka, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi, ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sulata voi ja sekoita maitoon. Vaahdota munat ja sokeri kunnon vaahdoksi, ja lisää sekaan vuorotellen jauhoseos ja voi-maito. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 50min-1h, kunnes kakku alkaa irtoamaan vuoan reunoista.

Kumoa hieman jäähtynyt kakku vaikka leivinpaperin päälle jäähtymään.



Täyte 1.

1 1/2 dl vispikermaa
200g Valion Tiramisu- maustettua rahkaa
1rkl kylmää kahvia
1tl kaakaojauhetta
1rkl sokeria

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahka kerman joukkoon, ja lisää kahvi, sokeri ja kaakaojauhe. Laita jääkaappiin.

Täyte 2.

suklaakakkumousse tai suklaamousse (valmispussukka)
50g valkosuklaata rouhittuna

Valmista mousse pussin  ohjeen mukaan, ja sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa.

kostutukseen :
2dl maitoa+ 1/2 tl vaniljasokeria

Leikkaa kakkupohja osiin. Kostuta vaniljamaidolla, laita ensin täytettä 2 ja sitten täytettä 1 , ja kasaa kakku tällä tavoin.

Kostuta hieman kakun pintaakin. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat kreemin kakun pintaan.

sokerikreemi:

125g margariinia
1/2 tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä

Vatkaa ensin hetki huoneenlämpöistä margariinia kulhossa, ja lisää vähitellen tomusokeria voimakkaasti vatkaten. Lisää kylmä vesi, ja jatka vielä vatkaamista.

TAI  niinkuin itse jouduin tomusokerin puutteessa tekemään..Tämä toinen kreemi ottaa pidempään tehdä, ja on monivaiheisempi. Toisaalta tätä on helpompi levittää kakun päälle.

marenkikreemi

3 munan valkuaiset
2,4dl sokeria
300g suolatonta voita

Erottele valkuaiset, ja mittaa sokeri haudutuskattilaan. Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on täysin liuennut valkuaisten sekaan. Kaada kulhoon.


Vatkaa tehosekoittimella kunnes marenki on kovaa


Lisää joukkoon huoneen lämpöinen voi osissa ja jatka vatkaamista.




Ota kakku jääkaapista, ja sivele ohut kerros kreemiä pintaan. Jos käytit sokerikreemiä, ja se tuntuu tönkölle levittää, voit pistää sen ihan pieneksi hetkeksi mikroon, jolloin se sulaa hieman ja helpottaa levittämistä.


Käytä kakun kuorruttamiseen oman maun mukaan marsipaania, sokerimassaa tai vaahtokarkkitaikinaa. Itse käytin sokerimassaa, jonka värjäsin pastaväreillä. Tästä kohtaa alkoikin koristelun alamäki tällä kertaa.. Sain aikaan ihanan marmoroidun pinnan-- oli ruskeaa, valkoista ja vaaleanruskeaa. Kaikki oli upeeta ja ihanaa, kunnes aloin nostamaan levyä kakun päälle, ja huomasin sen juuttuneen pöytään kiinni.. Ei muuta kun massa myttyyn uudestaan ja kaulitsemaan taas..värit sekoittuivat liikaa, ja tulos oli ruman ruskea :(

Kun sain massan kakun päälle ja käänsin selkäni, 2v apulaiseni päätti vähän moukaroida kakkua..Ruman värin ja moukaroinnin yhteistuloksen jälkeen päätin sulattaa suklaata ja tehdä edes jotain pelastaakseni kakku-paran. Koukeroista tuli mitä tuli, ja tässä vaiheessa paloi leipurin hihat :D piti tehdä koristeeksi kukkanen kakun päälle.

No, kakku tuli valmiiksi, ja odottaa huomista että pääsee syödyksi. Eiköhän maku tälläkin kertaa korvaa ulkonäkövajeen.

7 kommenttia:

  1. Kiitos Katja :) ehkä tässä mättää se, ettei siitä tullut sellainen kuin mitä alkuun ajattelin..

    VastaaPoista
  2. Minä ainaski syön tuota jo silmilläni :b Herkullisen näköinen ja varmasti törrrrkeeen hyvää!!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Henna :) yodella toivon että maistuu, sekä omalle poppoolle että kyläilijöille tänään.

    VastaaPoista
  4. No vau! Upee on niinkun kaikki ja varmasti maistuu! :)

    VastaaPoista
  5. tiramisu-auklaakakku kuulostaa ja näyttää hyvälle. suorastaan kutsuvalle. syötkö muuten kaikki kakkusi itse? :)

    VastaaPoista
  6. Petnanny, harvemmin tulee itse syötyä ainakaan koko kakkua :D enimmäkseen olen kavereiden pikkujuhlijoille tehnyt kakkuja, jonkun verran toki kotiinkin, niinkuin tämän esimerkiksi.

    VastaaPoista